Om bloggen

Jag som sköter denna blogg heter Dag Lindgren, är född 1942 och är pensionerad skogsprofessor. Jag utnämndes till ordinarie professor i skogsgenetik 1977. Jag pensionerades 2009 och har sedan 2010 inte fått några extrainkomster eller anslag eller något sådant och inte varit med i någon viktig grupp eller styrelse. Jag har varit drivande i en internationell arbetsgrupp för fröplantager som jag skapade och som haft ett antal internationella kongresser men jag har inte fått betalt för det. Jag bor oftast i ett hus i Umeå som jag ägt sedan 1978 men tillbringar de sista fem åren en tredjedel av tiden i Bohuslän (Ljungskile). Jag betraktar mig således som helt oberoende och fristående i mina betraktelser.

Jag har lyckats bra med fröplantager globalt, tittar man på en undersökning med web of Science så verkar jag vara “The spider in center of the net”  Bibliometric analysis on trends and future directions of research and development in seed orchards | Research Square

Bloggen avsåg att vara om framtiden,  mest – men inte enbart 🙂 och det blev inte så

 • i ett hundraårigt perspektiv
 • med en pessimistisk framtoning
 • med ett naturvetenskapligt synsätt

Reflekterar man nu över hotbilden inför framtiden minskar chansen att det blir en dålig framtid.

Men det har blivit en skeptisk naturvårdsblogg istället för den ursprungliga avsikten.

Att kommentera
Nästan ingen har gjort det så möjligheten så att möjligheten att kommentera seriöst utnyttjas inte och det går inte att kreera en debatt omkring vad jag framför via kommentarer. Det kommer mycket SPAM kommentarer. Så jag har gjort det svårt att kommentera.

4 thoughts on “Om bloggen”

 1. Hej,
  jag gick till din blogg via länken i Twitter. Men det är lite konstigt att det inte framgår på sidan att det är du som driver bloggen, vem du är, din bakgrund osv. Det går ju inte heller att hitta till bloggen om man söker på nätet med ditt namn.
  Jag föreslår att du under rubriken “Om bloggen” presenterar dig så läsare lättare kan hitta hit om man blir nyfiken på dina inlägg i skogsdebatten. Med vänlig hälsning, Eva-Lena

 2. Det var 50 årsmöte för studentexamen för fjärde ring på reallinjen RIVb vid Högre Allmänna Läroverket i Uppsala (nu Katedralskolan). Klassen beslöt att träffas igen 2017 för 55 års jubileum. Då kan vi se var denna blogg hamnade.
  Det här är en invigning av en webplats sommaren 2012 som jag nu avser ägna fem år åt med låg intensitet.
  Jag misstänkte världen inte skulle bli så bra plats att leva på för 50 år sedan som den faktiskt blivit. Jag har därför reviderat oron till ett längre tidsperspektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.